Kako se služiti mapama gradova?

Upoznajte okruženje

Nakon što odaberete jedan od ponuđenih gradova preko padajućeg izbornika ili glavne stranice, prikazat će se karta sa svojim osnovnim elementima.

Iznad karte
Filter by => pruža mogućnost prikaza jednog energetskog razreda zgrada na karti. Početno se uvijek prikazuju svi markeri zgrada, a izborom na padajućem izborniku može se izabrati jedan od ponuđenih energetskih razreda.

 

Unutar karte

Karta / Satelit => omogućava izbor prikaza tipa podloge. Početno se prikazuje karta kojoj je moguće dodati obrise terena. U izboru satelitskog prikaza može se birati prikaz oznaka ulica, trgova i sl.

 

Markeri / pointeri => prikazuju stambenu zgradu koja su obuhvaćena projektom. Marker sadrži slovo koje odgovara energetskom razredu pripadajuće boje. Označavanje pojedinog markera na karti mišem pojavit će se info oblačić s osnovnim podacima stambene zgrade i poveznicom (pogledaj detalje) za prikaz termografskog izvješća. 

 

 

+/- => je funkcija za približavanje i udaljavanje prikaza detalja karte što je istovjetno funkciji kotačića na mišu.

čovječuljak => omogućava skok na cestu, odnosno pogled sa ceste. Potrebno je lijevom tipkom miša označiti ikonu i držeći postaviti na željeno mjesto na karti.

 

Ispod karte

show => u prevodu "prikaži" određuje broj prikaza podataka u tablici ispod mape. Pruža vam se mogućnost izbora 10, 25, 50 i 100 prikaza podataka po stranici.

 

Search => je polje u koje je potrebno upisati dio ili cijeli pojam koji se traži (adresa, naselje).